Entrevistes del CE Alaior

ENTREVISTA A CONSTANT DE HARO

11/11/2022
Compartir a Pinterest

Reprenem les entrevistes a persones vinculades amb el nostre club. Aquest mes és el torn per conèixer una mica més en Constant de Haro, aprofitant el brillant debut que va tenir l'equip que entrena en la acabada d'estrenar categoria Cadet Autonòmica.

 

- Quina edat tens? 38

 

- D'on ets? D'Alaior

 

- Quina és la teva vinculació amb el món del futbol i el CE Alaior? Em vaig iniciar amb 6 anys, fent de porter amb l'equip del Dr. Compas Camps, i després, fins als 22 vaig passar per totes les categories del club, i em vaig retirar després d'un any i mig a la UD Mahón. A més, he estat 6 temporades entrenador de porters de futbol base entre els dos clubs, i amb aquesta ja són 9 com a entrenador del CE Alaior.

 

- Quines han estat o són encara els teus referents com a entrenadors? En Luís Aragonés, en Marcelino i en Manuel Pelegrini.

 

- Com t'agrada que jugui el teu equip? M'agrada que jugui bé, jajaja, i com "bé" a cadascú li semblarà una cosa, a jo m'agrada que el meu equip tengui identitat, que el joc sigui fluid i amb variants per a què els jugadors prenguin decisions a partir dels moviments dels seus companys, però, sobretot, estant a la base, que entenguin per què es fan les coses. També hi ha que dir que aquest any intentam ser més pràctics que antany.

 

- Què opines de la situació actual del futbol a Menorca? Veig un bon nivell per la poca població que som, però crec que ens falta formació per a què els al·lots i al·lotes arribin amb un millor nivell individual i col·lectiu. Però, sense dubte, enyor els diumenges de baixar al camp a veure els partits de 3ª Divisió, que no fa tant teníem 3 o 4 equips de Menorca amb molts jugadors menorquins de nivell i algun fitxatge forani.

 

- Què opines de la nova categoria cadet autonòmica? Crec que és un encert per incentivar als al·lots, ja que tenen aquesta categoria més a prop. A més, crec que és una bona manera de preparar-se per a la categoria juvenil.

 

- Com veus el futur del CE Alaior? El veig amb esperança! Cada capvespre tenim el camp ple de jugadores i jugadors que xalen damunt la gespa i els caps de setmana torn a veure aquell esperit d'antany amb el camp de Los Pinos ple. De fet, és el camp on hi veig més aficionats i que el primer equip estigui fent bones campanyes, i la base sigui tan viva fa que cada dia hi hagi més afició.

 

- Quina és la major alegria que t'ha donat el món del futbol? La major satisfacció és anar pel carrer i que al·lots que vaig entrenar em saludin i tenguin un bon record de les temporades que vam compartir. Si els he pogut transmetre el que a jo em van ensenyar els meus entrenadors, més el que he adquirit amb formació i experiència, ja em don per satisfet, encara que sempre seguesc vulguent guanyar cada partit!

 

- Quina és la major frustració que has viscut en el futbol? El meu tercer any de juvenil vam quedar segons a la lliga i campions de copa perdent un sol partit en tota la temporada. I un altre va ser perdre la final de copa regional amb la UD Mahón a Alaior. I com a entrenador, el poc que es valora la feina diària d'entrenadors i ajudants, que fan sempre el millor que poden per formar a persones/esportistes tant en el joc com en la competició, perquè, recordem, que tots tenim per sort una feina i el futbol és un hobby.

 

- Què prefereixes, jugar o entrenar? M'agrada més jugar, de fet, em sent encara jugador, però com m'agrada ensenyar, prenc gust ajudant a millorar als jugadors, i que aconsegueixin els objectius col·lectius e individuals.

 

- Tens algun company que t'agradaria destacar? Destacar, no, però cada setmana aprenc alguna cosa dels meus rivals que després, amb en Víctor i en Ramón, que formam el còs tècnic del Cadet A, intentam aplicar per millorar la nostra manera de treballar o per enfocar els partits.

 

- Tens algun somni per complir en el futbol? El nostre somni és mantenir l'equip en la categoria Cadet Autonòmica. Serà molt difícil, però treballam bé des de l'estiu i des d'aquí anim a l'afició que ens doni suport i ens ajudi a Los Pinos, perquè hi haurà ratxes molt complicades i junts hem de ser forts.

 

- Què els diries a tots els joves que van cada dia a Los Pinos a entrenar? Els diria que baixin a entrenar amb les mateixes ganes que van als partits. Si cada capvespre surten del vestidor amb la sensació d'haver-se esforçat com en el partit del dissabte, milloraran i cada dia s'ho passaran millor. Als més petits, que xalin i escoltin els seus monitors.

 

- Quines són les teves aficions? El windsurf, la pesca submarina, el pàdel i el futbol, que és a allò que dedic més temps ara i amb moltes ganes.

 

Moltes gràcies a en Constant per deixar-nos conèixer-te una mica més.